OVER DE SCHOMMEL

Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning


Wij zijn een Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning (CKG), erkend en gesubsidieerd door Agentschap Opgroeien. Wij werken vanuit drie locaties voor gezinnen uit de brede regio’s Leuven, Tienen en Diest. Onze hoofdvestiging ligt in Averbode. Daarnaast heeft De Schommel nog een afdeling in Leuven en in Tienen.

Afbeelding
heart-hands

Onze aanpak en visie

Onze aandacht gaat naar gezinnen die het tijdelijk moeilijk hebben met of vragen hebben over de opvoeding en zorg van hun kinderen. We bieden ondersteuning in de vorm van thuisbegeleiding en opvoedingstraining. Daarnaast bieden we kinderen in moeilijke gezinsomstandigheden dag- en nachtopvang. Deze begeleidingen kunnen starten wanneer de kinderen tussen 0 en 12 jaar zijn (met uitzondering van onze crisiswerking, die kan starten tot de leeftijd van 18 jaar).

Lees meer over onze aanpak en visie

Afbeelding
people-icon

Onze medewerkers

Het team van De Schommel zijn meer dan professionals; het zijn toegewijde individuen met een passie voor gezinsondersteuning. Samen werken we aan positieve verandering in gezinnen.

Meer info

Wij bieden hulp
in drie vormen

Building

Een liefdevolle traditie

De rijke geschiedenis van De Schommel begint al in 1923. Doorheen de jaren ondergingen we heel wat veranderingen om uit te groeien tot de moderne voorziening die we vandaag zijn.

Onze geschiedenis