opla
opla-icon

Opla, ons online opvoedplatform

Opla is het online OpvoedingsPLAtform dat ontwikkeld is door De Schommel en biedt ondersteuning aan ouders bij uitdagingen in de opvoeding. Opla bevat verschillende opvoedingsthema’s met oefeningen, informatie, video’s, podcasts, … 
Na aanmelding bij De Schommel ontvangt elk gezin automatisch een (gratis) gezinsaccount in Opla. De aanmeldcoördinator zet een aantal thema's klaar in dit gezinsaccount op basis van de eigen situatie en hulpvraag waarmee je online zelfstandig aan de slag kan gaan.
Wanneer vervolgens de begeleiding van start gaat, dan zal jouw gezinsbegeleider toegang krijgen tot het Opla-account van jouw gezin. Tijdens de begeleiding zullen jullie samen verder aan de slag gaan met Opla. Op die manier worden de fysieke huisbezoeken gecombineerd met online ondersteuning op afstand via Opla.

Functionaliteiten

Opla bevat tal van handige en veelzijdige functies om ouders te ondersteunen in hun opvoedingsreis. Van een persoonlijk observatiedagboek tot een stoefboek, handige vertaalfuncties en een verscheidenheid aan op maat gemaakte oefeningen; Opla staat klaar om gezinnen te helpen met hun specifieke behoeften. Ontdek hier meer over elke functie en hoe deze je kunnen ondersteunen in je rol als ouder.

tweede_feature_icon
Mijn thema’s

Binnen de app zijn er verschillende thema’s te vinden die elk kaartjes bevatten. Binnen elk verschillende kaartje kan je een tekst, video, afbeelding, ... vinden met informatie over het thema. Sommige kaartjes bevatten oefeningen die je alleen of samen met je kind kan invullen. 
 

eerste_feature_icon
Agenda

Hierin kan je enerzijds zelf zaken toevoegen en anderzijds kan je in de agenda ook zien welke oudercursussen en webinars er vanuit De Schommel gepland staan. Via de agenda kan je je ook rechtstreeks inschrijven voor een webinar of oudercursus. Tijdens de begeleiding zullen de huisbezoeken ook in deze agenda komen te staan.
 

tweede_feature_icon
Stoefboek

Elk gezinslid heeft een eigen stoefboek. Binnen deze functie kan je leuke herinneringen en positieve eigenschappen van heel je gezin bijhouden. Per gezinslid kan je korte tekstjes, foto’s en zelfs geluidsfragmenten toevoegen. Op die manier creëer je letterlijk een stoefboek!
 

derde_feature_icon
Dagboek

Het dagboek bevat enkele vragen die je kan invullen. De antwoorden op deze vragen worden bijgehouden in het dagboek en kan je altijd herbekijken. 

Eerste keer inloggen

Je kan Opla downloaden via de App Store (IPhone) of Google Play Store (Android).
Na het intakegesprek dat tijdens het aanmeldproces plaatsvindt zal je een e-mail ontvangen met meer informatie over hoe je je kan inloggen.