onze-medewerkers

De Schommel, dat zijn wij ...

Bij De Schommel is ons team meer dan alleen professionals; het is een toegewijde groep individuen met een passie voor het ondersteunen van gezinnen. Elk lid van ons team draagt bij aan het verwezenlijken van onze missie en visie om ouders te helpen op hun reis door het ouderschap en gezinsleven om te vormen tot een positief avontuur.

Onze Expertise
Ons team bestaat uit een diverse groep van experts, waaronder maatschappelijk werkers, psychologen, pedagogen, … en nog veel meer. We brengen uiteenlopende vaardigheden en specialisaties samen om gezinnen te ondersteunen bij de uitdagingen die opvoeding met zich meebrengt.

Onze toewijding
Onze medewerkers zijn gepassioneerd en betrokken bij het welzijn van gezinnen. Ze zetten zich in om gezinnen te helpen groeien en bieden ondersteuning, begeleiding en expertise om de unieke behoeften van elk gezin aan te pakken.

Samen Vooruit
Bij De Schommel streven we naar een samenwerkingsgerichte aanpak. Onze medewerkers werken nauw samen met gezinnen, luisteren naar hun verhalen en vragen, en gaan samen op aan de slag om hun doelen te bereiken. 

Ons team is er trots op deel uit te maken van De Schommel en we kijken ernaar uit om met jou en je gezin samen te werken. Samen zetten we stappen in de richting van een positievere opvoeding en gezinsleven.

Onze medewerkers

Gezinsbegeleiders: De Schommel heeft een team mobiele gezinsbegeleiders die zich toewijden aan onze blended thuisbegeleidingen, waarbij ze gezinnen ondersteunen bij opvoedingsuitdagingen. 

STOP 4-7: De Schommel heeft een eigen STOP 4-7 team. 

Logistiek en Huishoudelijk Team: De logistieke medewerkers zorgen ervoor dat De Schommel aangenaam vertoeven is en een team van huishoudsters voorzien dagelijks verse maaltijden voor de kinderen en zorgen voor een nette leefgroep.

Nachtmedewerkers: Het team van nachtmedewerkers zorgen ’s nachts voor de veiligheid en het welzijn van de kinderen.

Leefgroepbegeleiders: De leefgroepbegeleiders zorgen ervoor dat kinderen in een warme en gestructureerde omgeving kunnen opgroeien.

Residentiële Gezinsbegeleiders: De Schommel heeft een team van residentiële gezinsbegeleiders die zich richten op de ondersteuning voor gezinnen waarvan de kinderen tijdelijk in de residentiële afdeling verblijven.

Crisisbegeleiders: De crisisbegeleiders staan klaar om gezinnen te ondersteunen tijdens crisissituaties.

Begeleiders oudercursus: De Schommel heeft een team dat oudercursussen organiseren.

Medewerker aanmeldingen: Deze medewerker begeleidt gezinnen bij het aanmeldingsproces en zorgt ervoor dat ze de juiste ondersteuning ontvangen.

Vrijwilligers: De Schommel heeft een enthousiast team van vrijwilligers die af en toe een handje toe steken (huiswerkbegeleiding, speelgezinnen, …).

Stafmedewerkers: De stafmedewerkers dragen bij aan een goed uitgebouwd beleid dat er voor zorgt dat de opvoedingsondersteuning door de medewerkers zo optimaal mogelijk kan georganiseerd worden zodanig dat kinderen de best mogelijke ontwikkelingskansen krijgen.

Directeurs: De Schommel wordt aangestuurd door een college van twee directeurs, gelast met het dagelijks bestuur van de gehele organisatie.

Bestuursorgaan: Ons bestuursorgaan telt 6 bestuursleden en 1 voorzitter die de koers van onze organisatie bepalen.

Deze diverse groep van toegewijde professionals en medewerkers vormt de ruggengraat van De Schommel en draagt bij aan onze missie om gezinnen te ondersteunen op hun reis door het ouderschap.

onze-medewerkers

Een team waar je 
kan op rekenen!