stop4-7-banner1

STOP 4-7

STOP 4-7 is een trainingsprogramma voor kinderen tussen 4 en 7 jaar met gedragsproblemen. ‘STOP’ staat voor Samen (sterker) Terug Op Pad. In dit programma gaan aan de slag met het kind, de ouders en de leerkrachten.

“Als onze Wesley (5 jaar) zijn zin niet krijgt dan begint hij te roepen en te tieren en gooit met vanalles. Ik geef dan soms toe om van dat lawaai af te zijn of ik maak mij zo kwaad dat ik hem iets zou doen.”

"De juf zegt dat Meryem (6 jaar) op school niet goed kan samenspelen met andere kinderen, ze maakt veel ruzie en vecht regelmatig. Ze kan ook niet stilzitten en krijgt daarom voortdurend op haar kop. Wat moet dat worden als ze naar het eerste leerjaar moet?"

"Van de tweeling (4 jaar) raak ik soms over mijn toeren, zeker nu mijn man mij verlaten heeft. Sindsdien sta ik voor alles alleen en kan ik die drukte niet meer aan. Ze luisteren nauwelijks en maken steeds ruzie. Er is hier soms zoveel lawaai dat de buren op de muur kloppen."

Moeilijk gedrag?

STOP 4-7 is een trainingsprogramma ontworpen voor kinderen van 4 tot 7 jaar met gedragsproblemen. Deze kinderen vertonen moeilijk gedrag thuis en/of op school. De sterkte van ons programma is dat we aan de slag gaan met de kinderen, de ouders èn de leerkrachten. Gedurende 10 weken komen de kinderen op donderdag in kleine groep naar onze stopklas. We oefenen sociale vaardigheden en probleemoplossing op een speelse manier.

De ouders komen 6 woensdagnamiddagen samen in groep. Hier worden handvaten aangereikt over hoe ze positief gedrag kunnen stimuleren en hoe ze kunnen omgaan met moeilijker gedrag. We denken samen na over een aanpak die voor hen thuis werkt.

De leerkrachten komen samen op 4 woensdagvoormiddagen. Ook zij krijgen handvaten aangereikt en denken samen na over een positieve en duidelijke aanpak in de klas.

Meer info op stop4-7.be

STOP 4-7_image_2
STOP 4-7_image_1

 

Praktisch

We organiseren 3 trainingen per jaar met een start in januari, april en september.

  • Kindtrainingen gaan door op donderdagen van 09u30 tot 15u00 (er is opvang voorzien vanaf 08u30).

  • Oudertrainingen gaan door op woensdagnamiddag van 09u00 tot 12u30.

  • Leerkrachttrainingen gaan door op woensdagvoormiddag van 09u00 tot 12u00.

STOP 4-7 data training 2024.pdf

Al onze trainingen gaan door op onze afdeling in Leuven: 

De Schommel 
Celestijnenlaan 66 
3001 Heverlee

STOP_1
STOP_2_image

 Meld je aan voor een STOP 4-7-training

Via ons online aanmeldformulier kan je je aanmelden voor STOP 4-7.
In de laatste stap van de online aanmelding kan je een tijdslot kiezen voor een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek staan we klaar om naar jouw verhaal te luisteren en dieper in te gaan op jouw hulpvraag. Dit gesprek is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat we de ondersteuning kunnen aanpassen aan jouw specifieke behoeften.