dag_en_nachtopvang_4x4

De eerste uren

We doen er alles aan om kinderen de warmte en steun te bieden die ze nodig hebben. We begrijpen dat aankomen op een plek waar je niemand kent veel vragen en zorgen kan oproepen. Daarom willen we graag uitleggen hoe de eerste uren bij ons verlopen:

  • Onze leefgroepbegeleiders staan voor je klaar.

  • We laten je kennismaken met de leefgroep en je eigen slaapkamer, waar we samen je persoonlijke spullen een plek geven.

  • Je ontmoet je leefgroepsgenootjes.

  • We maken samen enkele samenlevingsafspraken.

  • We eten samen.

We streven ernaar om deze overgang voor elk kind zo vlot en geruststellend mogelijk te maken.

dag-en-nachtopvang-banner

Een dag in De Schommel

De werking van onze leefgroepen heeft talrijke overeenkomsten met het dagelijkse leven in een gezin. Kinderen leven er in een groep samen met andere kinderen die ongeveer even oud zijn. Elke groep is zoals een grote familie waar iedereen voor elkaar probeert te zorgen. Binnen elke groep zorgen de begeleiders maximaal voor het stimuleren van de ontwikkeling en talenten van elk kind. Ze zorgen voor een warme thuis waar kinderen zichzelf kunnen zijn en bieden nabijheid, warmte en structuur.

Hieronder kan je een inkijk vinden in een dag in De Schommel op maat van kinderen.

 

dag-en-nachtopvang-banner

’s Ochtends

Na het ontbijt vertrek je met jouw boekentas naar school, net zoals je dat thuis zou doen. Je wordt gebracht door een leefgroepbegeleider of je gaat met de bus.  Als je nog niet naar school gaat, kan je na het ontbijt binnen of buiten spelen. 

dag-en-nachtopvang-banner

Na school

Na school kom je weer naar de groep en krijg je een vieruurtje. 

De huishoudsters zorgen dagelijks voor een heerlijke, verse warme maaltijd. Soms mag je meebeslissen wat je zal eten.

Je maakt natuurlijk ook je huiswerk, waarbij je indien nodig, geholpen wordt door een begeleider.

dag-en-nachtopvang-banner

‘s Avonds

Nadien is er nog tijd voor ontspanning, wat buiten spelen, tv-kijken of een spelletje. Na bad of douche is het slaaptijd. Het uur hangt af van jouw leeftijd.

’s Nachts blijft er natuurlijk steeds een begeleider slapen in de leefgroep. Bij deze persoon kan je altijd terecht, bijvoorbeeld als je verdriet hebt, ziek zou worden,….